Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:

1 kg witte asperges
3 eieren
7 gr verse peterselie
100 gr boter
600 gr aardappels
2 citroenen
1 el olie
grof zout
zwarte peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Was de aardappelen goed en snijd inclusief schil de aardappel in blokjes. Voeg 2 eetlepels olie en een beetje zout aan de aardappelen toe. Rooster de blokjes aardappel in ongeveer 30 minuten goudbruin in de oven.
  3. Kook de eieren hard en de eieren laat goed schrikken.
  4. Schil de asperges nauwkeurig en was deze met koud water. Kook de asperges 10 minuten in licht gezouten water, zet dan de warmtebron uit en laat nog 5-10 minuten nagaren in het hete water. Dit is afhankelijk van de dikte van de asperges.
  5. Pel de eieren en snijd in kleine blokjes. Hak peterselie fijn en meng met het ei. Breng op smaak met zwarte peper.
  6. Laat de gezouten Flora Plant boter op laag vuur smelten in een pannetje en voeg het sap van 1 citroen toe. Snijd de andere citroen in plakjes.
  7. Leg de witte asperges op een bord en verdeel hier het ei overheen. Serveer met geroosterde aardappeltjes en een paar schijfjes citroen. Giet als laatste de plantaardige botersaus over de asperges.
  • Echt Lokaal
  • Echt Vers
  • Echt met respect voor Natuur en Milieu
  • Gratis bezorgd v.a. € 25,-*
  • Voor alle dagelijkse boodschappen

Openingstijden

MaGesloten
Di08:30 t/m 18:00 uur
Wo08:30 t/m 18:00 uur
Do08:30 t/m 18:00 uur
Vr08:30 t/m 18:00 uur
Za08:00 t/m 15:00 uur
ZoGesloten

Hermans

Groenten & Fruit

Oude Roermondseweg 161
6049 AD Herten
0475 - 318 332
info@hermansfruit.nl

Gratis bezorgd in heel Limburg

boven €25,- 

Onder €25,- bezorgkosten €2,50. 

 

 

Meer over levering
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.