Vorige1Volgende
Recept: Zelfgemaakte asperge soep met ei
Hoeveelheid: 4-5 kommen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
500 gr asperges
1 ½ liter water
2 bouillonblokjes naar smaak
2 sjalotjes
70 gr bloem
70 gr boter
4 eieren
10 gr peterselie
100 ml room
zwarte peper
zout naar smaak
Bereiding:
- Schil nauwkeurig alle asperges en bewaar de schillen. Snijd de uiteinden van de asperges en voeg deze samen met de schillen in een pan. Voeg hierbij 1,5 liter water en 2 bouillonblokjes. Laat dit ongeveer 30 minuten goed doorkoken tot je een smaakvolle bouillon hebt. Kook de laatste 10 minuten de asperges mee. Zet dan het vuur uit en laat nog eens 10 minuten met de deksel erop nagaren. Haal de asperges uit de bouillon. Zeef de rest tot een heldere bouillon.
- Kook in de tussentijd de eieren hard in 8-10 minuten afhankelijk van de grootte van de eieren. Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd de eieren in blokjes en hak peterselie. Voeg dit bij de stukjes ei en meng goed.
- Snipper de sjalotjes en smelt de klont boter in de een soeppan. Fruit hier de sjalotten in aan en voeg zodra deze glazig zijn het bloem toe. Meng goed met een garde en bak de bloem ongeveer 4-5 minuten, zodat deze gaar is. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer tussentijds goed met de garde, zodat de soep glad is. Is er een gladde massa? Dan is het tijd voor het volgende beetje bouillon. Ga door tot de bouillon op is en de soep glad.
- Snijd nu alle asperges in kleine stukjes. Bewaar ongeveer een derde van de asperge stukjes, inclusief de topjes. Voeg de rest bij de soep en pureer met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep.
- Voeg room en stukjes asperge toe en breng de soep op smaak met zwarte peper. Voeg indien nodig ook zout toe aan de soep.
- Serveer de soep met het ei en peterselie mengsel.